Haderslev Kjøbstads Vægterlaug

Det Europæiske Natte- og Tårnvægterlaug

Haderslev Kjøbstads Vægterlaug er sammen med Haderslev kommune optaget i " Det Europæiske Natte- og Tårnvægterlaug" og Vægterlauget repræsenterer Haderslev hvert år ved vægtertræf rundt i Europa. Vægtere er medlem af Det Europæiske. I år (2009) skal der yderligere optages to nye medlemmer fra Haderslev, ved træffet som afholdes her i Haderslev.

Vægterlauget er ikke kun til gavn for borgere og turister i sommermånederne. Vægterne kan hele året bestilles til separate vægtergange dag og aften i byen, ligesom vægterne kan optræde ved private og forretningsmæssige lejligheder med sang, historier, fortællinger om vægtervæsnets historie.

Den sidste vægtergang hvert år er noget særlig. Her deltager fremmede vægter fra vægterbyer i Danmark med deres optræden, og aftenen afsluttes med traditionsrige vægtergudstjeneste i Haderslev Domkirke kl. 22.00. Alle er velkomne til Vægtergudstjenesten, selv om I ikke deltager i Vægtergangen.

 

Hvert år afholdendes der en vægtergang der er noget særlig. Her deltager vægter fra vægterbyer i Danmark med deres optræden, og aftenen afsluttes med en vægtergudstjeneste i Haderslev Domkirke. Alle er velkommen til Vægtergudstjenesten, selv om man ikke deltager i Vægtergangen.

Vægtergangen bliver annonceret i dagbladene.

Vægterne kan opleves på "Vægtergangen" i byens gamle gader i ugerne 26 - 35 hver tirsdag, onsdag og torsdag med starten fra domkirken kl. 20. Varighed ca. 11/4 time.

pris 30 kr. Der kan forekomme alternative ruter.

Der er familie vægtergang hver onsdag kl. 17 børn under 14 år gratis.